Logo 'Ons Duurzaam Weert'.

Dag 26 - Kook vooruit (mealpreppen)

Vrouw met winkelwagen in een supermarkt.

Vrouw met winkelwagen in een supermarkt.

Meal preppen: je hebt er vast al eens van gehoord. Simpel gezegd kies je één moment in de week dat je de maaltijden voor de rest van de week voorbereidt. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar zorg je ook dat er geen voedselverspilling ontstaat. Je maakt namelijk slim gebruik van ingrediënten en zorgt ervoor dat restjes later in de week nog worden opgekookt. Vandaag dagen we je dus uit om aan te slag te gaan met een maaltijdplanning.

Praktische tips voor #MaandZonderAfval dag #26

  1. Plan je maaltijden voor de week. Maak een weekmenu voor de maaltijden die je gaat eten komende week. Plan je ontbijt, lunch en diner. Zo is het ook makkelijker om gezond te eten.
  2. Maak een boodschappenlijstje. Maak op basis van bovenstaand weekmenu een lijstje. Koop alleen wat je nodig hebt om de gerechten op je planning te maken.
  3. Kook grote hoeveelheden. Kook maaltijden in grote hoeveelheden, zet ze koel of vries ze in om ze op een later moment op te eten.
  4. Gebruik herbruikbare doosjes of zakken. Gebruik herbruikbare doosjes of zakken om maaltijden die je in grote hoeveelheden hebt gekookt, koel te zetten, in te vriezen of zelfs mee te nemen.
Cookiemelding Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten