Dag 20 - Restjesdag
Bakjes met overgebleven worstjes, kaasjes en wortels. Wie kent het niet aan het eind van een verjaardag? Of die pizza waar je écht zin in had, maar die toch veel te groot bleek? Vandaag dagen we je uit om deze restjes niet weg te gooien, maar te gebruiken!
Praktische tips voor #MaandZonderAfval dag #20
- Vraag bij een restaurant om een zogenaamde 'doggy bag'. Uiteten, maar een te grote portie gekregen? In de meeste restaurants kijken ze er niet raar van op als je vraagt of ze je overgebleven eten kunnen inpakken in een 'doggy bag' voor thuis. Gewoon doen dus!
- Deel met familie en vrienden. Wanneer je grote hoeveelheden van iets lekkers maakt, is het leuk om het te delen met de buurt, familie of vrienden. Zo voorkom je voedselverspilling én heb je weer een goede reden om een langs te gaan bij je buren/familie/vrienden. Win-win!
- Plan een 'restjes maaltijd'. Wanneer je weet dat er restjes over gaan zijn, bedenk dan meteen een gerecht waarin je de restjes verwerkt. Overgebleven groenten kunnen bijvoorbeeld vaak prima in een soepje of hartige taart gebruikt worden. Op deze manier voorkom je dat eten bederft.