Logo.

Dag 2 - Koffie zonder afval

Barista schenkt koffie in een kopje.

Barista schenkt koffie in een kopje.

Veel mensen hebben koffie nodig om productief te zijn gedurende de dag. Vaak gaat dit gepaard met afval. Van wegwerpbekers tot verpakkingen waarin de koffiebonen vervoerd worden. Dat is helemaal niet nodig. Hieronder vind je een aantal tips waardoor je de hoeveelheid afval vermindert in je koffieroutine. 

Praktische tips voor #MaandZonderAfval dag #2

  1. Gebruik een kopje of mok. Gebruik een herbruikbaar koffiekopje of een herbruikbare mok, die je gemakkelijk kunt meenemen en wellicht zelfs op je werk kunt laten staan. Mocht je gewend zijn aan koffie-to-go, neem ook dan je eigen beker mee die je weer kunt uitwassen. Veel koffiezaken bieden kortingen aan klanten die hun eigen beker meebrengen.
  2. Gebruik een herbruikbare koffiefilters of herbruikbare cups. Als je thuis filterkoffie zet, gebruik dan herbruikbare koffiefilters in plaats van wegwerpvarianten. Gebruik je koffiecups? Ook deze heb je in een herbruikbare variant.
  3. Koop grote hoeveelheden. Gemalen koffie kent een lange houdbaarheidsdatum, koop daarom grootverpakkingen om verpakkingsmateriaal te vermijden.
  4. Koop lokaal gebrande koffie. Kies voor koffie gemaakt van koffiebonen van lokale branderijen. Zo verminder je de impact die het transport van koffiebonen heeft op het klimaat.
Cookiemelding Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten