Logo 'Ons Duurzaam Weert'.

Dag 16 - Snacken zonder afval

Lunchbox met druiven, kaas en walnoten.

Lunchbox met druiven, kaas en walnoten.

Hoe vaak overkomt het jou dat je gedachteloos een reep uit een wikkel haalt en lekker tussen de maaltijden door snackt? Vandaag is het tijd om hierbij stil te staan! Veel snackverpakkingen eindigen in de prullenbak, waardoor de afvalberg blijft groeien. Met de uitdaging van vandaag hopen we te zorgen dat je lekker kunt genieten van tussendoortjes, zonder al te veel afval. Hieronder geven we een aantal mogelijkheden voor tussendoortjes met minimaal afval of ‘duurzame tussendoortjes’.

Praktische tips voor #MaandZonderAfval dag #16

Hieronder geven we een aantal mogelijkheden voor tussendoortjes met minimaal afval of 'duurzame tussendoortjes':

  1. Eet fruit, groenten en noten. Neem je fruit, groenten en noten mee in een herbruikbaar bakje of zakje in plaats van dat je kiest voor verpakte koekjes of crackers.
  2. Maak zelfgemaakte tussendoortjes. Maak je tussendoortjes zelf. Zo heb je controle over de ingrediënten die erin gaan én het scheelt verpakkingsmateriaal.
  3. Koop grote hoeveelheden. We hebben het al eerder gezegd: koop in grootverpakkingen en sla je snacks vervolgens thuis op in bakken of containers. Ook hiermee bespaar je verpakkingsmateriaal.
Cookiemelding Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten